Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend dat leidt tot een team van mensen van Nissan en van de overheid van Victoria om te kijken wat het potentieel is van de zogenoemde zero emission vehicles in Victoria (onderste punt in het zuidoosten van het continent) en om het elektrisch rijden te promoten. Nissan noemt zichzelf de leider van de wereld op het gebied van de elektrische familieauto en wil de auto in 2012 in Australië op de markt brengen.
De Renault-Nissan Alliantie bestaat dit jaar tien jaar en zoekt samenwerkingen met bedrijven en overheden op het gebied van elektrische auto’s. Renault-Nissan heeft inmiddels wereldwijd al dertig overeenkomsten getekend om zijn eerste elektrische auto op de markt te brengen in 2010. Massa-productie ervan is gepland vanaf 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding