Dit bedrag wordt nog eens aangevuld met ongeveer tweehonderd miljoen dollar door regionale partners die aan het project deelnemen. Het bedrag is bedoeld voor de installatie van 2,5 duizend oplaadstations in vijf belangrijke Amerkaanse markten, Tennessee, Oregon, San Diego, Seattle and Phoenix/Tucson. Zo’n 12,5 duizend gewone oplaadsystemen (220 volt) en 250 snellaadsystemen zullen door eTec worden geproduceerd en geïnstalleerd.
Ook Nissan is in het grootste infrastructuurproject voor elektrische voertuigen gestapt en zet in elk van deze regio’s duizend exemplaren in van de afgelopen zondag geïntroduceerde elektrische Leaf.
Het project dient ervoor data te verkrijgen en te analyseren met betrekking tot het gebruik van elektrische auto’s onder verschillende topografische en klimatologische omstandigheden van de betrokken regio’s. Ook zal de effectiviteit van de infrastructuur voor het opladen worden bekeken en er worden tests gedaan met verschillende oplaadsystemen voor commerciële en particuliere doeleinden.
Dinsdag stond na de sluiting van de Tokyo Stock Exchange het aandeel Nissan op een winst van 7,3 procent, nadat het aandeel bij de opening van de beurs al met vijf procent was gestegen. Beleggers waren in hun nopjes met de presentatie (op zondag 2 augustus) van de Nissan Leaf.
Zie ook: Nissan sluit deal met Australië voor elektrische auto’s