Afgelopen vrijdag hebben beide partijen een overeenkomst getekend met als doelstelling dat de Denen worden voorzien van duurzaam deur-tot-deur-vervoer door trein en elektrische auto’s te combineren. De grootste problemen van de huidige treinreiziger is dat zij vanaf het station hun bestemming nog moeten zien te bereiken. Het huidige probleem voor automobilisten is dat zij hun tijd niet op een meer efficiënte manier kunnen gebruiken. Het nieuwe plan geeft treinreizigers een emissieloze mogelijkheid de eindbestemming te bereiken en stimuleert de mensen met de trein te reizen.
In de overeenkomst zullen de vele gebruikers van elektrische auto’s in de nabije toekomst de vrijheid geven te kiezen tussen een elektrische auto, de trein of een combinatie ervan. Zij hoeven zich daarbij niet druk te maken over kaartjes, stoelreserveringen, parkeergelegenheid en wat al niet, omdat dat allemaal is inbegrepen in de deal. De beide bedrijven gaan samen een servicenetwerk van elektrische auto’s opzetten die beschikbaar zullen zijn op een aantal Deense treinstations, te beginnen met een pilotproject in Høje-Taastrup en Skanderborg stations in 2010. Beide partijen zoeken ook naar mogelijkheden om oplaadpunten te plaatsen. De elektrische auto’s zullen worden aangeboden in de deelautoproject.
Het boeken van trein en auto gaat in eerste instantie met een pc maar in de nabije toekomst met een telefoon. De consumenten kan een treinkaartje boeken, een stoel reserveren en elektrische auto bestellen.
Bekijk het filmpje via de link.  

 

Zie ook: Better Place toont accuwisselstation op IAA

Zie ook: Better Place wil in Nederland actief worden