Bovendien is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Europese EVA (Electric Vehicles for Advanced Cities), een consortium dat meer dan twintig Europese steden, de autofabrikanten en de elektriciteitsbedrijven in de verschillende landen vertegenwoordigt. Peugeot heeft al jaren ervaring met elektrisch aangedreven auto’s. Op dit moment zijn er al meer dan tweeduizend reserveringen binnen voor de Peugeot iOn, de elektrische auto op basis van de Mitsubishi i-Miev die Peugeot in oktober op de markt zal brengen.

Met de intentieverklaring wil Peugeot laten zien dat het een vooraanstaande rol wil spelen op het gebied van mobiliteit en een substantieel deel van de markt voor elektrische auto’s wil veroveren. De verwachting van Peugeot is dat elektrische auto’s tegen 2015 anderhalf tot drie procent van de Europese personenautoverkopen zullen uitmaken.

De samenwerking met het Nederlandse Greenwheels is een voortzetting van de al bestaande relatie tussen Greenwheels en Peugeot. Het merk heeft in de afgelopen jaren al meer dan duizend auto’s aan Greenwheels (deelautoconcept) geleverd. De ontwikkeling van elektrische mobiliteit en de uitdaging om vernieuwende mobiliteitsdiensten aan te bieden, hebben Greenwheels doen besluiten een beroep te doen op de expertise van Peugeot en de Peugeot i0n te gaan inzetten als deelauto. Daarvoor zullen op termijn enkele honderden auto’s in Nederland worden ingezet. Later zullen er ook auto’s in Duitsland en Groot-Brittannië ingezet worden.

Bovendien zal Peugeot in de komende maanden intensief bezig zijn met het ontwikkelen van haar B2B-activiteiten. "Want ook daar is een sterk groeiende markt voor elektrische auto’s en wij willen de i0n tot één van de belangrijkste spelers in de B2B-markt maken", verklaart Jean-Marc Gales, de topman van Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding