Intertraffic is een internationale vakbeurs  waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren worden getoond. De editie van dit jaar staat voor een belangrijk deel in het teken van de optimalisering van verkeersstromen. De 2010-editie van deze tweejaarlijkse vakbeurs valt meer dan ooit op door live demonstraties van nieuwe toepassingen ter verbetering van de infrastructuur, de veiligheid en de efficiency. 

Volkswagen Bedrijfswagens werkt mee aan deze demonstraties en heeft negen Transporters van de nieuwste generatie en een Volkswagen Multivan beschikbaar gesteld. Deze auto’s bieden in alle opzichten de ruimte om (nu nog) experimentele apparatuur in te bouwen voor demonstratiedoeleinden.

Zo rijden er Transporters met modules die zijn gekoppeld aan ‘intelligente’ verkeerslichten waardoor de bestuurder geïnformeerd kan worden over de snelheid die hij aan dient te houden om bij het volgende licht het sein ‘groen’ te krijgen. Dit verbetert de doorstroming en daarmee het brandstofverbruik. Een andere Transporter laat de voordelen zien van onderling ‘verbonden’ auto’s. Dit maakt het mogelijk dat auto’s op een bepaalde route elkaar informeren over bijvoorbeeld een ongeval of filevorming.