GM verdubbelt omvang acculaboratorium in VS

General Motors verdubbelt de omvang van het Global Battery Systems Lab in de Verenigde Staten om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te bespoedigen.

Door een investering van acht miljoen wordt het Global Battery Systems Lab op de GM Technical Center verdubbeld naar een oppervlakte van bijna zesduizend vierkante meter waardoor de testmogelijkheden van alle huidige en nieuwe accucel-, module- en accupakkettechnologieën aanzienlijk worden verbeterd. De aanbouw zal naast het huidige laboratorium worden gerealiseerd binnen de Alternative Energy Center faciliteit. Waar vroeger de motoren werden getest, zullen nu accu’s worden ontwikkeld.

GM’s Global Battery Systems Lab begon in januari 2009 zijn activiteiten en werd in mei vorig jaar volledig operationeel. Het wordt gebruikt door ruim duizend engineers die werken aan geavanceerde accu’s en elektrische auto’s. Ruim de helft van het huidige laboratorium is bestemd voor het testen van elektrochemische accucellen en het omhulsel, bekend als de module. De rest van het laboratorium wordt gebruikt voor het evalueren van complete accupaketten, aldus Chevrolet.

Door de uitbreiding worden meer activiteiten mogelijk, waaronder het bepalen van veiligheidstoleranties. Voormalige testcellen, die vroeger werden gebruikt voor het testen van motoren op grotere hoogten, zullen worden verbouwd voor het testen van de accu’s. In andere, beveiligde ruimtes kunnen de accu’s worden opgebouwd en gedemonteerd en kan oplaadapparatuur worden ontwikkeld. In een andere testcel kan de temperatuur fiks worden verhoogd om de accu’s te testen onder warme, klimatologische omstandigheden.

 

GM verdubbelt omvang acculaboratorium in VS - Automobielmanagement.nl

GM verdubbelt omvang acculaboratorium in VS

General Motors verdubbelt de omvang van het Global Battery Systems Lab in de Verenigde Staten om de ontwikkeling van elektrische voertuigen te bespoedigen.

Door een investering van acht miljoen wordt het Global Battery Systems Lab op de GM Technical Center verdubbeld naar een oppervlakte van bijna zesduizend vierkante meter waardoor de testmogelijkheden van alle huidige en nieuwe accucel-, module- en accupakkettechnologieën aanzienlijk worden verbeterd. De aanbouw zal naast het huidige laboratorium worden gerealiseerd binnen de Alternative Energy Center faciliteit. Waar vroeger de motoren werden getest, zullen nu accu’s worden ontwikkeld.

GM’s Global Battery Systems Lab begon in januari 2009 zijn activiteiten en werd in mei vorig jaar volledig operationeel. Het wordt gebruikt door ruim duizend engineers die werken aan geavanceerde accu’s en elektrische auto’s. Ruim de helft van het huidige laboratorium is bestemd voor het testen van elektrochemische accucellen en het omhulsel, bekend als de module. De rest van het laboratorium wordt gebruikt voor het evalueren van complete accupaketten, aldus Chevrolet.

Door de uitbreiding worden meer activiteiten mogelijk, waaronder het bepalen van veiligheidstoleranties. Voormalige testcellen, die vroeger werden gebruikt voor het testen van motoren op grotere hoogten, zullen worden verbouwd voor het testen van de accu’s. In andere, beveiligde ruimtes kunnen de accu’s worden opgebouwd en gedemonteerd en kan oplaadapparatuur worden ontwikkeld. In een andere testcel kan de temperatuur fiks worden verhoogd om de accu’s te testen onder warme, klimatologische omstandigheden.