Bij de behandeling van het Belastingplan 2012 bleek vorige week dat een meerderheid in de Tweede Kamer meer belasting wil heffen op schone auto’s. Dit tot groot ongenoegen van de prins, die als voorzitter van het Formule E-team een boze brief stuurde.

In de brief schreef prins Maurits dat de belastingmaatregel de introductie van elektrisch rijden negatief zal beïnvloeden. Ook zou het "haaks staan op de ‘green deals’ die tussen overheid en bedrijfsleven zijn afgesloten en het zal het betrouwbare imago van de Nederlandse overheid schaden."

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) vindt ook dat de superzuinige auto’s hun fiscaal voordeel moeten houden, zo liet zijn woordvoerder weten. Verhagen ging hierover in gesprek met VVD, CDA en PVV, de partijen die voor de extra belasting zijn. Het compromis dat volgde op de druk van de minister en de brief van de prins, blijkt voor het Formule E-team dus toch onvoldoende.

Afgelopen vrijdagavond legde prins Maurits in Pauw & Witteman uit waarom de plannen, ook in aangepaste vorm, een onverstandig idee zijn.  Bekijk onderstaand het filmpje.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding