Volkswagen in beroep tegen uitspraak rechtbank

Volkswagen gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam dat eigenaren van een auto met sjoemelsoftware recht hebben op schadevergoeding. ‘Wij geloven niet dat auto-eigenaren in Nederland economisch verlies hebben geleden.’

dieselgate

‘Alle auto’s zijn veilig en geschikt voor op de openbare weg en er is geen waardevermindering opgetreden door dit probleem. Dat is bevestigd door externe waarde-experts’, laat Volkswagen in een verklaring weten.

Compensatie

Deze week bepaalde de rechtbank in de zaak die was aangespannen door de Stichting Car Claim dat Nederlandse eigenaren van een dieselauto van VW, Audi, Skoda of Seat waar sjoemelsoftware in zit recht hebben op compensatie. Een koper mag verwachten dat de auto aan de regelgeving voldoet. Doet die dat niet dan is een auto minder waard dan de koopprijs, redeneerde de rechter.

150.000 consumenten

Wie een nieuwe Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kocht met sjoemelsoftware heeft recht op een prijsverlaging van 3.000 euro, voor een tweedehands auto is dit 1.500 euro. Die vergoeding geldt voor ongeveer 150.000 consumenten die een auto kochten bij autodealers die door de Stichting waren betrokken in de rechtszaak.

Lees ook:
Nederlandse eigenaar sjoemeldiesel heeft recht op compensatie

Volkswagen in beroep tegen uitspraak rechtbank - Automobielmanagement.nl

Volkswagen in beroep tegen uitspraak rechtbank

Volkswagen gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam dat eigenaren van een auto met sjoemelsoftware recht hebben op schadevergoeding. ‘Wij geloven niet dat auto-eigenaren in Nederland economisch verlies hebben geleden.’

dieselgate

‘Alle auto’s zijn veilig en geschikt voor op de openbare weg en er is geen waardevermindering opgetreden door dit probleem. Dat is bevestigd door externe waarde-experts’, laat Volkswagen in een verklaring weten.

Compensatie

Deze week bepaalde de rechtbank in de zaak die was aangespannen door de Stichting Car Claim dat Nederlandse eigenaren van een dieselauto van VW, Audi, Skoda of Seat waar sjoemelsoftware in zit recht hebben op compensatie. Een koper mag verwachten dat de auto aan de regelgeving voldoet. Doet die dat niet dan is een auto minder waard dan de koopprijs, redeneerde de rechter.

150.000 consumenten

Wie een nieuwe Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kocht met sjoemelsoftware heeft recht op een prijsverlaging van 3.000 euro, voor een tweedehands auto is dit 1.500 euro. Die vergoeding geldt voor ongeveer 150.000 consumenten die een auto kochten bij autodealers die door de Stichting waren betrokken in de rechtszaak.

Lees ook:
Nederlandse eigenaar sjoemeldiesel heeft recht op compensatie