Volvo doet leren bekleding in de ban

Volvo Cars gaat stoppen met leer als bekleding voor autostoelen en het interieur. Dit geldt voor alle elektrische modellen van de autofabrikant. De elektrische C40 is het eerste model waarin geen leer meer wordt toegepast, volgend jaar gevolgd door de nieuwe XC90. In 2030 wil Volvo alleen nog elektrische auto’s verkopen waarmee de ban van leren bekleding volledig zou zijn.

“Volvo Cars neemt een ethische positie in voor dierenwelzijn,’’ verklaart het bedrijf. Momenteel wordt actief gezocht naar hoog-kwalitatieve en duurzame bronnen voor veel materialen die tot nu toe in de auto-industrie als geheel worden toegepast. In 2025 moet al het materiaal in een Volvo personenauto bestaan uit gerecyclede of op bio gebaseerde grondstoffen. Daarbij kan gedacht worden aan PET-flessen, biomateriaal uit duurzame bossen in Zweden en Finland of gerecyclede kurken van wijnflessen. Wol afkomstig van duurzame bronnen is ook nog een optie.

Milieugevolgen

“Het besluit om naar leer-vrije interieurs te streven is ook ingegeven door zorgen over de negatieve milieugevolgen van de rundveehouderij, inclusief ontbossing. Vee wordt verantwoordelijk gehouden voor rond de 14 procent van de wereldwijde emissie van broeikasgassen door menselijke activiteit, waarbij het meeste afkomstig is van de rundveehouderij,’’ stelt Volvo Cars. Directeur duurzaamheid Stuart Templar: “Producten en materialen vinden die dierenwelzijn steunen is een uitdaging maar dat is geen reden om dit belangrijke onderwerp te vermijden. Dit is een reis die het waard is gemaakt te worden.’’

Lees ook:
Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’

Volvo doet leren bekleding in de ban - Automobielmanagement.nl

Volvo doet leren bekleding in de ban

Volvo Cars gaat stoppen met leer als bekleding voor autostoelen en het interieur. Dit geldt voor alle elektrische modellen van de autofabrikant. De elektrische C40 is het eerste model waarin geen leer meer wordt toegepast, volgend jaar gevolgd door de nieuwe XC90. In 2030 wil Volvo alleen nog elektrische auto’s verkopen waarmee de ban van leren bekleding volledig zou zijn.

“Volvo Cars neemt een ethische positie in voor dierenwelzijn,’’ verklaart het bedrijf. Momenteel wordt actief gezocht naar hoog-kwalitatieve en duurzame bronnen voor veel materialen die tot nu toe in de auto-industrie als geheel worden toegepast. In 2025 moet al het materiaal in een Volvo personenauto bestaan uit gerecyclede of op bio gebaseerde grondstoffen. Daarbij kan gedacht worden aan PET-flessen, biomateriaal uit duurzame bossen in Zweden en Finland of gerecyclede kurken van wijnflessen. Wol afkomstig van duurzame bronnen is ook nog een optie.

Milieugevolgen

“Het besluit om naar leer-vrije interieurs te streven is ook ingegeven door zorgen over de negatieve milieugevolgen van de rundveehouderij, inclusief ontbossing. Vee wordt verantwoordelijk gehouden voor rond de 14 procent van de wereldwijde emissie van broeikasgassen door menselijke activiteit, waarbij het meeste afkomstig is van de rundveehouderij,’’ stelt Volvo Cars. Directeur duurzaamheid Stuart Templar: “Producten en materialen vinden die dierenwelzijn steunen is een uitdaging maar dat is geen reden om dit belangrijke onderwerp te vermijden. Dit is een reis die het waard is gemaakt te worden.’’

Lees ook:
Volvo noemt vraag naar auto’s ‘erg robuust’