“Met deze overeenkomst zet Daimler weer een stap naar het oplossen van verschillende procedures. Daimler ontkent de beschuldigingen en juridische claims die door de klagers zijn aangedragen. De overeenkomst lost de aanklacht op zonder een vaststelling die zou suggereren dat functionaliteiten in Daimlers voertuigen sjoemelapparatuur zouden zijn,’’ aldus een verklaring. Daimler blijft daarmee bij haar al langer geponeerde stelling dat er met haar dieselvoertuigen niet is gesjoemeld.

Ingreep

De betrokken auto’s krijgen een technische ingreep die vergelijkbaar is met die in de VS. Daimler wijst erop dat de in Canada verkochte auto’s niet gelijk zijn aan in Europa verkochte modellen. De verschillen hebben te maken met de uiteenlopende nationale technische en wettelijke reglementen.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding