Daimler is weer 174,5 miljoen euro kwijt aan dieselgate

Daimler gaat 174,5 miljoen euro uitbetalen aan ongeveer 83.000 Canadese berijders van een Mercedes-Benz personenauto, waar sjoemelapparatuur in zou zitten. Daimler heeft overeenstemming bereikt met de advocaten die een zaak wilden aanspannen. De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door het Hooggerechtshof van de staat Ontario.

Daimler verder verstrikt in dieselgate

“Met deze overeenkomst zet Daimler weer een stap naar het oplossen van verschillende procedures. Daimler ontkent de beschuldigingen en juridische claims die door de klagers zijn aangedragen. De overeenkomst lost de aanklacht op zonder een vaststelling die zou suggereren dat functionaliteiten in Daimlers voertuigen sjoemelapparatuur zouden zijn,’’ aldus een verklaring. Daimler blijft daarmee bij haar al langer geponeerde stelling dat er met haar dieselvoertuigen niet is gesjoemeld.

Ingreep

De betrokken auto’s krijgen een technische ingreep die vergelijkbaar is met die in de VS. Daimler wijst erop dat de in Canada verkochte auto’s niet gelijk zijn aan in Europa verkochte modellen. De verschillen hebben te maken met de uiteenlopende nationale technische en wettelijke reglementen.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst

Daimler is weer 174,5 miljoen euro kwijt aan dieselgate - Automobielmanagement.nl

Daimler is weer 174,5 miljoen euro kwijt aan dieselgate

Daimler gaat 174,5 miljoen euro uitbetalen aan ongeveer 83.000 Canadese berijders van een Mercedes-Benz personenauto, waar sjoemelapparatuur in zou zitten. Daimler heeft overeenstemming bereikt met de advocaten die een zaak wilden aanspannen. De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door het Hooggerechtshof van de staat Ontario.

Daimler verder verstrikt in dieselgate

“Met deze overeenkomst zet Daimler weer een stap naar het oplossen van verschillende procedures. Daimler ontkent de beschuldigingen en juridische claims die door de klagers zijn aangedragen. De overeenkomst lost de aanklacht op zonder een vaststelling die zou suggereren dat functionaliteiten in Daimlers voertuigen sjoemelapparatuur zouden zijn,’’ aldus een verklaring. Daimler blijft daarmee bij haar al langer geponeerde stelling dat er met haar dieselvoertuigen niet is gesjoemeld.

Ingreep

De betrokken auto’s krijgen een technische ingreep die vergelijkbaar is met die in de VS. Daimler wijst erop dat de in Canada verkochte auto’s niet gelijk zijn aan in Europa verkochte modellen. De verschillen hebben te maken met de uiteenlopende nationale technische en wettelijke reglementen.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans geeft voorproefje op klimaatneutrale toekomst