Milieudefensie pakt ook Stellantis aan

Milieudefensie heeft 29 ‘grote vervuilers’ een dringende brief gestuurd om snel te vergroenen en daartoe op korte termijn een klimaatplan op te stellen. Die brief is ook gericht aan Stellantis maar niet aan enig ander in Nederland actief autobedrijf.

Milieudefensie vraagt de geadresseerden om aan te geven hoe ze voor 2030 minimaal 45 procent minder CO2 uitstoten. Directeur Donald Pols: “Het is duidelijk dat grote vervuilers nu snel moeten vergroenen, want de klimaatcrisis wacht niet. Het klimaat vraagt nu om actie.”

Klimaatplan

Een gezond bedrijf heeft volgens Pols een klimaatplan. “Daarom willen wij van u horen wat u gaat doen om gevaarlijke klimaatverandering te helpen voorkomen. U ontvangt deze brief, omdat u leiding geeft aan een onderneming met controle en invloed op een omvangrijke CO2-uitstoot. Een onderneming die kan en moet bijdragen aan de systeemverandering die noodzakelijk is om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. In onze strijd tegen gevaarlijke klimaatverandering richt Milieudefensie de aandacht op grote ondernemingen zoals de uwe. Systeemspelers, zoals uw onderneming, hebben een bijzondere verantwoordelijkheid. De samenleving verlangt actie van u, de wereldgemeenschap verwacht dat van u, en het recht eist dat van u,’’ aldus de brief van Milieudefensie.

Uitnodiging

Milieudefensie legt verder uit wat ze van de onderneming verwachten. ‘’Bent u een koploper of een achterblijver? Deze brief is naast een aankondiging vooral een uitnodiging. Want het is niet ons doel noch onze wens om een juridische strijd aan te gaan met alle grote uitstoters van Nederland. Veel liever gaan wij met u het gesprek aan over de invulling van een rechtvaardige klimaattransitie. Ons doel is dat alle systeemspelers, zoals uw onderneming, hun bijdrage leveren. Koplopers zullen wij erkennen en indien nodig zelfs steunen, achterblijvers kunnen rekenen op onze niet aflatende druk. Het is mogelijk dat wij geen kennis hebben genomen van uw meest recente klimaatplan. Zoek dan vooral contact met ons.’’

Lees ook:
Tavares: kosten EV’s te hoog voor autofabrikanten

Milieudefensie pakt ook Stellantis aan - Automobielmanagement.nl

Milieudefensie pakt ook Stellantis aan

Milieudefensie heeft 29 ‘grote vervuilers’ een dringende brief gestuurd om snel te vergroenen en daartoe op korte termijn een klimaatplan op te stellen. Die brief is ook gericht aan Stellantis maar niet aan enig ander in Nederland actief autobedrijf.

Milieudefensie vraagt de geadresseerden om aan te geven hoe ze voor 2030 minimaal 45 procent minder CO2 uitstoten. Directeur Donald Pols: “Het is duidelijk dat grote vervuilers nu snel moeten vergroenen, want de klimaatcrisis wacht niet. Het klimaat vraagt nu om actie.”

Klimaatplan

Een gezond bedrijf heeft volgens Pols een klimaatplan. “Daarom willen wij van u horen wat u gaat doen om gevaarlijke klimaatverandering te helpen voorkomen. U ontvangt deze brief, omdat u leiding geeft aan een onderneming met controle en invloed op een omvangrijke CO2-uitstoot. Een onderneming die kan en moet bijdragen aan de systeemverandering die noodzakelijk is om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. In onze strijd tegen gevaarlijke klimaatverandering richt Milieudefensie de aandacht op grote ondernemingen zoals de uwe. Systeemspelers, zoals uw onderneming, hebben een bijzondere verantwoordelijkheid. De samenleving verlangt actie van u, de wereldgemeenschap verwacht dat van u, en het recht eist dat van u,’’ aldus de brief van Milieudefensie.

Uitnodiging

Milieudefensie legt verder uit wat ze van de onderneming verwachten. ‘’Bent u een koploper of een achterblijver? Deze brief is naast een aankondiging vooral een uitnodiging. Want het is niet ons doel noch onze wens om een juridische strijd aan te gaan met alle grote uitstoters van Nederland. Veel liever gaan wij met u het gesprek aan over de invulling van een rechtvaardige klimaattransitie. Ons doel is dat alle systeemspelers, zoals uw onderneming, hun bijdrage leveren. Koplopers zullen wij erkennen en indien nodig zelfs steunen, achterblijvers kunnen rekenen op onze niet aflatende druk. Het is mogelijk dat wij geen kennis hebben genomen van uw meest recente klimaatplan. Zoek dan vooral contact met ons.’’

Lees ook:
Tavares: kosten EV’s te hoog voor autofabrikanten