In 2021 weer 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld

Er zijn in Nederland in 2021 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld. Uit cijfers van RecyBEM blijkt dat de gecertificeerde inzamelaars in ons land daarmee nagenoeg evenveel banden inzamelden als in 2019 en 2020.

Carbon black uit oude autobanden in poedercoatings Akzo

Ook in de twee voorgaande jaren werden ongeveer 9,5 miljoen afgedankte banden opgehaald bij de 10.000 garages, bandenbedrijven en gemeenten die in Nederland deelnemen aan het RecyBEM-systeem. Daarmee zamelen RecyBEM-inzamelaars direct of indirect via leveranciers alle gebruikte banden uit de vervangingsmarkt in bij alle garages en bandenbedrijven.

Oud voor nieuw

De stabilisatie van het inzamelaantal is volgens RecyBEM het gevolg van een toenemende bewustwording bij garages en bandenbedrijven van het principe éénmaal oud voor éénmaal nieuw. Garages en bandenbedrijven kunnen namelijk alleen volgens het principe 1x oud voor 1x nieuw gebruikmaken van de kosteloze inzameling van autobanden onder de RecyBEM-regeling.

Besparing

Tot 2020 werden er echter veel meer banden ingezameld dan er op de markt geplaatst werden. In 2021 is dit gat voor het eerst weer kleiner geworden. De inzameling van de autobanden onder de RecyBEM-regeling in 2021 betekent volgens de organisatie een enorme besparing van grondstoffen en CO2-uitstoot. Zo zou er 37 ton rubber, 6.8 ton staal, 190 ton textiel en ruim 80 ton CO2 zijn bespaard.

Lees ook:
Nieuw bandenlabel geldt voortaan ook voor lichte en zware bedrijfsauto’s

In 2021 weer 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld - Automobielmanagement.nl

In 2021 weer 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld

Er zijn in Nederland in 2021 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld. Uit cijfers van RecyBEM blijkt dat de gecertificeerde inzamelaars in ons land daarmee nagenoeg evenveel banden inzamelden als in 2019 en 2020.

Carbon black uit oude autobanden in poedercoatings Akzo

Ook in de twee voorgaande jaren werden ongeveer 9,5 miljoen afgedankte banden opgehaald bij de 10.000 garages, bandenbedrijven en gemeenten die in Nederland deelnemen aan het RecyBEM-systeem. Daarmee zamelen RecyBEM-inzamelaars direct of indirect via leveranciers alle gebruikte banden uit de vervangingsmarkt in bij alle garages en bandenbedrijven.

Oud voor nieuw

De stabilisatie van het inzamelaantal is volgens RecyBEM het gevolg van een toenemende bewustwording bij garages en bandenbedrijven van het principe éénmaal oud voor éénmaal nieuw. Garages en bandenbedrijven kunnen namelijk alleen volgens het principe 1x oud voor 1x nieuw gebruikmaken van de kosteloze inzameling van autobanden onder de RecyBEM-regeling.

Besparing

Tot 2020 werden er echter veel meer banden ingezameld dan er op de markt geplaatst werden. In 2021 is dit gat voor het eerst weer kleiner geworden. De inzameling van de autobanden onder de RecyBEM-regeling in 2021 betekent volgens de organisatie een enorme besparing van grondstoffen en CO2-uitstoot. Zo zou er 37 ton rubber, 6.8 ton staal, 190 ton textiel en ruim 80 ton CO2 zijn bespaard.

Lees ook:
Nieuw bandenlabel geldt voortaan ook voor lichte en zware bedrijfsauto’s