Jaguar Land Rover geeft accu’s I-PACE tweede leven

Jaguar Land Rover ontwikkelt samen met Pramac, een wereldwijde speler in de energiesector, een mobiel oplaadsysteem met gebruikte accu’s uit prototypes en testmodellen van de Jaguar I-PACE. De energie in die systemen is afkomstig van zonnepanelen. Hergebruik van accu’s uit EV’s ziet Jaguar Land Rover als een nieuw verdienmodel.

Voor het systeem van Pramac – ook wel het Off Grid Battery Energy Storage System (ESS) genoemd – worden de lithium-ion cellen uit de Jaguar I-PACE gebruikt. Het systeem kan energie leveren wanneer de toegang tot het elektriciteitsnet beperkt of niet beschikbaar is. “De samenwerking markeert het plan van Jaguar Land Rover om meerdere, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren voor de circulaire economie met gebruik van autoaccu’s. Als onderdeel van het streven naar CO2-neutraliteit tegen 2039 introduceert Jaguar Land Rover nieuwe programma’s om autoaccu’s een tweede leven (of meer) te geven,’ laat het bedrijf weten.

200 GW

De gezamenlijke capaciteit van second-life-accu’s kan oplopen tot meer dan 200 GW tegen 2030, wat een wereldwijde waarde van ruim 30 miljard dollar kan opleveren. Andrew Whitworth, Battery Manager, Circular Economy Team bij Jaguar Land Rover: “Deze aankondiging is een mooi voorbeeld van hoe we gaan samenwerken om onze duurzame toekomst te realiseren en een werkelijk circulaire economie te bereiken.’’

Lees ook:
Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan

Reageren
500 tekens over
Jaguar Land Rover geeft accu’s I-PACE tweede leven - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover geeft accu’s I-PACE tweede leven

Jaguar Land Rover ontwikkelt samen met Pramac, een wereldwijde speler in de energiesector, een mobiel oplaadsysteem met gebruikte accu’s uit prototypes en testmodellen van de Jaguar I-PACE. De energie in die systemen is afkomstig van zonnepanelen. Hergebruik van accu’s uit EV’s ziet Jaguar Land Rover als een nieuw verdienmodel.

Voor het systeem van Pramac – ook wel het Off Grid Battery Energy Storage System (ESS) genoemd – worden de lithium-ion cellen uit de Jaguar I-PACE gebruikt. Het systeem kan energie leveren wanneer de toegang tot het elektriciteitsnet beperkt of niet beschikbaar is. “De samenwerking markeert het plan van Jaguar Land Rover om meerdere, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren voor de circulaire economie met gebruik van autoaccu’s. Als onderdeel van het streven naar CO2-neutraliteit tegen 2039 introduceert Jaguar Land Rover nieuwe programma’s om autoaccu’s een tweede leven (of meer) te geven,’ laat het bedrijf weten.

200 GW

De gezamenlijke capaciteit van second-life-accu’s kan oplopen tot meer dan 200 GW tegen 2030, wat een wereldwijde waarde van ruim 30 miljard dollar kan opleveren. Andrew Whitworth, Battery Manager, Circular Economy Team bij Jaguar Land Rover: “Deze aankondiging is een mooi voorbeeld van hoe we gaan samenwerken om onze duurzame toekomst te realiseren en een werkelijk circulaire economie te bereiken.’’

Lees ook:
Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan