In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werden er circa 200.000 banden méér ingezameld. De stijging hangt mogelijk samen met de toenemende vraag naar banden door de economische groei, meldt Vaco.

10.000 garagebedrijven

RecyBEM-inzamelaars haalden de banden op bij de 10.000 garagebedrijven, bandenservicebedrijven en gemeenten die in Nederland deelnemen aan het RecyBEM-systeem. Voor iedere band die met betaling van de afvalbeheersbijdrage autobanden op de Nederlandse markt wordt gebracht, zamelen de inzamelaars een gebruikte autoband in. Zo worden alle gebruikte banden uit de vervangingsmarkt ingezameld.

De inzameling leverde in het eerste kwartaal van 2022 een grote besparing van grondstoffen en CO2-uitstoot op. RecyBEM rapporteert een besparing van 9.119 ton rubber, 1.728 ton staal, 48 ton textiel en 20.422 ton CO2.

Lees ook:
In 2021 weer 9,5 miljoen gebruikte autobanden ingezameld