Duitsers verdenken Suzuki van sjoemelen

Na een reeks andere merken, met name Volkswagen, ligt nu ook Suzuki in Duitsland onder vuur omdat het gesjoemeld zou hebben met dieselmotoren. Het openbaar ministerie in Frankfurt heeft verschillende huiszoekingen uitgevoerd terwijl ook in onder meer Italië en Hongarije invallen zijn gedaan.

Suzuki blijft koploper in India

Het zou gaan om sjoemelapparatuur die afkomstig is van Marelli Groep, de verzelfstandigde onderdelentak van het voormalige Fiat Chrysler Automotive. De vestigingen van Marelli hebben ook bezoek gehad van de autoriteiten. Marelli heeft de betrokken motoren geleverd aan de Suzuki fabriek in Hongarije. “Het onderzoek heeft betrekking op personen die werken bij Suzuki, maar ook op personen bij Stellantis en de Marelli Group,’’ heeft justitie laten weten.

Op de hoogte

Suzuki, dat zijn Europese hoofdkantoor in Duitsland heeft, zou al vanaf 2018 op de hoogte zijn dat de dieselmotoren met sjoemelapparatuur zijn uitgerust. Het merk voerde daarna al software-updates door op de desbetreffende auto’s maar die bleken niet afdoende. Suzuki is twee jaar geleden al gestopt met dieselmotoren omdat er niet voldoende vraag naar was. Het is overigens niet het eerste Japanse merk dat bij het inmiddels al zeven jaar voortslepende dieselschandaal wordt meegetrokken. Eerder werden al onderzoeken gestart tegen Honda, Mazda en Mitsubishi.

Lees ook:
Aangifte ministerie tegen Fiat Chrysler om sjoemelsoftware

Duitsers verdenken Suzuki van sjoemelen - Automobielmanagement.nl

Duitsers verdenken Suzuki van sjoemelen

Na een reeks andere merken, met name Volkswagen, ligt nu ook Suzuki in Duitsland onder vuur omdat het gesjoemeld zou hebben met dieselmotoren. Het openbaar ministerie in Frankfurt heeft verschillende huiszoekingen uitgevoerd terwijl ook in onder meer Italië en Hongarije invallen zijn gedaan.

Suzuki blijft koploper in India

Het zou gaan om sjoemelapparatuur die afkomstig is van Marelli Groep, de verzelfstandigde onderdelentak van het voormalige Fiat Chrysler Automotive. De vestigingen van Marelli hebben ook bezoek gehad van de autoriteiten. Marelli heeft de betrokken motoren geleverd aan de Suzuki fabriek in Hongarije. “Het onderzoek heeft betrekking op personen die werken bij Suzuki, maar ook op personen bij Stellantis en de Marelli Group,’’ heeft justitie laten weten.

Op de hoogte

Suzuki, dat zijn Europese hoofdkantoor in Duitsland heeft, zou al vanaf 2018 op de hoogte zijn dat de dieselmotoren met sjoemelapparatuur zijn uitgerust. Het merk voerde daarna al software-updates door op de desbetreffende auto’s maar die bleken niet afdoende. Suzuki is twee jaar geleden al gestopt met dieselmotoren omdat er niet voldoende vraag naar was. Het is overigens niet het eerste Japanse merk dat bij het inmiddels al zeven jaar voortslepende dieselschandaal wordt meegetrokken. Eerder werden al onderzoeken gestart tegen Honda, Mazda en Mitsubishi.

Lees ook:
Aangifte ministerie tegen Fiat Chrysler om sjoemelsoftware