In 2018 werd in Halle het eerste volledig geïntegreerde waterstoftankstation in Europa geopend. Het tweede, nieuwe waterstofstation in Wilrijk ter hoogte van de bekende Cardoen-site, ‘creëert nu bijkomende mogelijkheden voor bedrijven en particulieren in het Antwerpse’. De bedoeling is dat hier weldra ook H2-vuilniswagens zullen kunnen tanken.

Voordelen

Het doel van DATS 24 is waterstof zoveel mogelijk beschikbaar maken voor het vervoer van personen en goederen”, zegt Raf Flebus, Business Unit Manager van DATS 24. “Rijden op waterstof is elektrisch rijden, met daar bovenop een combinatie van unieke voordelen: een snelle tankbeurt, uitstootloos rijden en een gegarandeerde elektrische actieradius van 650 tot 700 km.”

Lease

DATS 24 kan rekenen op de steun van een aantal partners. Eén van die partners is WaterstofNet, die de waterstofindustrie in Vlaanderen en het zuiden van Nederland verenigt in de Waterstof Industrie Cluster (WIC). Flebus vult aan: “Samen met andere waterstofpioniers Toyota, Hyundai en ALD Automotive lanceren we een interessante leasingformule voor bedrijfsvloten. Dit moet de bedrijven helpen de transitie in te zetten.”

Lees ook:
Bosch komt met speciale opleidingen voor EV’s, waterstofauto’s en Tesla’s