‘De onvermijdelijke transitie naar een koolstofarme mobiliteit brengt voor de werkplaats heel wat uitdagingen mee. Bosch helpt AutoCrew, Bosch Car Service en Bosch Workshop Partner-autobedrijven EV-ready te zijn’, laat Bosch weten. Naast de nieuwe opleidingen lanceert het bedrijf ook Remote Diagnostics Service, een online platform dat autobedrijven de mogelijkheid biedt om het programmeren van bepaalde modellen aan een technische helpdesk over te laten.

Tesla

Bosch ontwikkelde ook een training die volledig gericht is op het onderhoud en programmeren van Tesla-modellen. Bijnens: “Een Tesla is eerder een computer op wielen en vraagt een heel eigen aanpak voor service en onderhoud. Daarom hebben we op vraag van ons netwerk een specifieke training rond Tesla-service ontwikkeld. De pilot is ondertussen afgerond, met positieve feedback vanuit het automotive netwerk.”

Waterstof

Naast de EV-trainingen heeft Bosch nu ook een opleiding rond onderhoud van auto’s op waterstof klaar. De eerste reeks trainingen over dit onderwerp gaan binnenkort van start. Deze nieuwe technologie vraagt om een bijzondere aanpak: niet alleen de techniek, maar ook de veiligheid komt uitvoerig aan bod. Het aandeel van voertuigen op waterstof in het wagenpark mag dan wel nog heel beperkt zijn, toch is het belangrijk om nu al kennis op te bouwen rond deze beloftevolle technologie, denkt Bosch.

Lees ook:
Bosch Car Service zet in op EV en verbrandingsmotor