Francois Fillon, de Franse minister van financiën, zei dat de Franse staat zijn aandeel van 8,3 procent in Valeo zal inzetten om tegen de uitbetaling te stemmen. "De tijd is gekomen dat men verantwoordelijkheid toont en degenen die dat niet doen, stellen ons hele sociale en economische systeem in de waagschaal", aldus de minister in Financial Times. Zijn collega van industrie noemde de betaling aan Morin ‘schokkend’.
Industriëlen en  politici hebben de betaling ook veroordeeld, enkele dagen nadat de bank Société Générale een rel veroorzaakte met een aandelenoptieplan voor  zijn topfunctionarissen. De bank heeft het plan daarna overigens ingetrokken.
In Zweden is gisteren bekendgemaakt dat de regering prestatiebonussen voor topfunctionarissen in staatbedrijven zal afschaffen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding