Begin deze maand werd al bekend dat de klimaatclub met een rechtszaak dreigde. De aanklacht werd maandag ingediend bij de rechtbanken in München en Stuttgart. Ook tegen Volkswagen kan een zaak worden aangespannen. Er wordt bovendien gewerkt aan een zaak tegen het Duitse olie- en gasbedrijf Wintershall Dea.

Shell

De rechtszaken zouden worden gemodelleerd naar de zaak die vorig jaar in Nederland tegen Shell werd aangespannen. De rechtbank in Den Haag stelde dat Shell meer moet doen om zijn uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de uitstoot door gebruikers van producten van Shell.

BMW liet weten de argumenten van DUH te verwerpen en stelt dat klimaatdoelstellingen worden bepaald door het parlement. Daimler zei dat al langer stappen worden gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Lees ook:
Milieubeweging klaagt Duitse autofabrikanten aan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding