Milieugroep eist dat Daimler en BMW stoppen met verbrandingsmotoren

De Duitse milieugroepering Deutsche Umweltshilfe (DUH) heeft een rechtszaak aangespannen tegen BMW en Daimler. DUH eist van de autofabrikanten dat ze tegen 2030 stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren om zo te voldoen aan de klimaatafspraken van Parijs en de Duitse klimaatwetgeving.

EV-nieuws: Mercedes-Benz stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren

Begin deze maand werd al bekend dat de klimaatclub met een rechtszaak dreigde. De aanklacht werd maandag ingediend bij de rechtbanken in München en Stuttgart. Ook tegen Volkswagen kan een zaak worden aangespannen. Er wordt bovendien gewerkt aan een zaak tegen het Duitse olie- en gasbedrijf Wintershall Dea.

Shell

De rechtszaken zouden worden gemodelleerd naar de zaak die vorig jaar in Nederland tegen Shell werd aangespannen. De rechtbank in Den Haag stelde dat Shell meer moet doen om zijn uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de uitstoot door gebruikers van producten van Shell.

BMW liet weten de argumenten van DUH te verwerpen en stelt dat klimaatdoelstellingen worden bepaald door het parlement. Daimler zei dat al langer stappen worden gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Lees ook:
Milieubeweging klaagt Duitse autofabrikanten aan

Milieugroep eist dat Daimler en BMW stoppen met verbrandingsmotoren - Automobielmanagement.nl

Milieugroep eist dat Daimler en BMW stoppen met verbrandingsmotoren

De Duitse milieugroepering Deutsche Umweltshilfe (DUH) heeft een rechtszaak aangespannen tegen BMW en Daimler. DUH eist van de autofabrikanten dat ze tegen 2030 stoppen met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren om zo te voldoen aan de klimaatafspraken van Parijs en de Duitse klimaatwetgeving.

EV-nieuws: Mercedes-Benz stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren

Begin deze maand werd al bekend dat de klimaatclub met een rechtszaak dreigde. De aanklacht werd maandag ingediend bij de rechtbanken in München en Stuttgart. Ook tegen Volkswagen kan een zaak worden aangespannen. Er wordt bovendien gewerkt aan een zaak tegen het Duitse olie- en gasbedrijf Wintershall Dea.

Shell

De rechtszaken zouden worden gemodelleerd naar de zaak die vorig jaar in Nederland tegen Shell werd aangespannen. De rechtbank in Den Haag stelde dat Shell meer moet doen om zijn uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de uitstoot door gebruikers van producten van Shell.

BMW liet weten de argumenten van DUH te verwerpen en stelt dat klimaatdoelstellingen worden bepaald door het parlement. Daimler zei dat al langer stappen worden gezet om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Lees ook:
Milieubeweging klaagt Duitse autofabrikanten aan