Wettelijke garantie op Koningsdag naar twaalf maanden

Met ingang van 27 april geldt er een wettelijke garantie van twaalf maanden op consumentenproducten. Als gevolg hiervan zal ook de BOVAG Garantie verlengd. Dat gebeurt vanwege de noodzakelijke inregeltijd op 1 juni.

Europese regels schrijven voor dat de wettelijke garantie van zes naar twaalf maanden gaat. Dat geldt voor alle soorten consumentenproducten, van auto tot caravan en van fiets tot motor.

Ondeugdelijk

De Europese conformiteitsregels, die in de volksmond ‘wettelijke garantie’ worden genoemd, zeggen dat een gekocht product moet doen wat je er als koper redelijkerwijs van mag verwachten. Een ondeugdelijk product is dan een product dat te kort is meegegaan bij normaal gebruik.

Redelijk vaag

‘Een redelijk vaag begrip, maar wel een begrip waarop die wettelijke garantie is gebaseerd. In de praktijk betekent het, dat de verkoper straks de eerste twaalf maanden na aankoop bij een klacht van de koper moet aantonen dat er géén sprake is van een terechte klacht. Nu is dat nog zes maanden. Lukt dat niet, dan zal hij het probleem op tijd en zonder enige overlast moeten oplossen voor de klant. Vanaf morgen kunnen klanten dus twaalf maanden beroep doen op die wettelijke garantie’, aldus de BOVAG.

BOVAG Garantie

In het kielzog van deze wettelijke wijziging zal ook de termijn van de BOVAG Garantie verlengd worden naar twaalf maanden per 1 juni 2022. Klanten die een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie, kunnen dus twaalf maanden lang een beroep doen op die garantie.

Lees ook:
Dealers geven importeurs rapportcijfer 6,6

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Wettelijke garantie op Koningsdag naar twaalf maanden - Automobielmanagement.nl

Wettelijke garantie op Koningsdag naar twaalf maanden

Met ingang van 27 april geldt er een wettelijke garantie van twaalf maanden op consumentenproducten. Als gevolg hiervan zal ook de BOVAG Garantie verlengd. Dat gebeurt vanwege de noodzakelijke inregeltijd op 1 juni.

Europese regels schrijven voor dat de wettelijke garantie van zes naar twaalf maanden gaat. Dat geldt voor alle soorten consumentenproducten, van auto tot caravan en van fiets tot motor.

Ondeugdelijk

De Europese conformiteitsregels, die in de volksmond ‘wettelijke garantie’ worden genoemd, zeggen dat een gekocht product moet doen wat je er als koper redelijkerwijs van mag verwachten. Een ondeugdelijk product is dan een product dat te kort is meegegaan bij normaal gebruik.

Redelijk vaag

‘Een redelijk vaag begrip, maar wel een begrip waarop die wettelijke garantie is gebaseerd. In de praktijk betekent het, dat de verkoper straks de eerste twaalf maanden na aankoop bij een klacht van de koper moet aantonen dat er géén sprake is van een terechte klacht. Nu is dat nog zes maanden. Lukt dat niet, dan zal hij het probleem op tijd en zonder enige overlast moeten oplossen voor de klant. Vanaf morgen kunnen klanten dus twaalf maanden beroep doen op die wettelijke garantie’, aldus de BOVAG.

BOVAG Garantie

In het kielzog van deze wettelijke wijziging zal ook de termijn van de BOVAG Garantie verlengd worden naar twaalf maanden per 1 juni 2022. Klanten die een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie, kunnen dus twaalf maanden lang een beroep doen op die garantie.

Lees ook:
Dealers geven importeurs rapportcijfer 6,6

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over