Volgens het blad is Winterkorn erin geslaagd om Volkswagen soepeltjes door de crisis te loodsen. Bovendien is het merk onder zijn leiding hard op weg om s’ werelds grootste autofabrikant te worden. Verder roept de redactie de strijd met Porsche om de hegemonie van Volkswagen in herinnering. Die bedreiging zette hij om in een kans, door Porsche in te lijven als tiende merk in de VW-stal. Eerder dit jaar werd Winterkorn ook in Italië uitgeroepen tot Manager van het Jaar. 

Auto motor und sport houdt de verkiezing sinds het jaar 2000. Voor de editie 2009 werd de gedeelde tweede plaats toegekend aan Audi-topman Rupert Stadler, Ford-chef Bernhard Mattes en aan Norbert Reithofer, die de scepter zwaait bij BMW.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding