Autohero verkoopt 87 procent meer auto’s

Het op consumenten gerichte platform Autohero heeft in het eerste kwartaal 7.815 gebruikte auto’s kunnen verkopen. Dat is 87 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal. Eigenaar Auto1 groep verkocht daarnaast 122.722 auto’s via haar groothandelskanaal Auto1.com, een toename met negen procent op kwartaalbasis.

De Duitse groep, ook eigenaar van wijkopenautos.nl, haalde een kwartaalomzet van 900 miljoen euro vergeleken met 779 miljoen in de laatste drie maanden van 2020. Daarop werd nog wel een verlies geleden van 14 miljoen euro terwijl dat een kwartaal eerder nog 22 miljoen bedroeg. Het sinds kort beursgenoteerde bedrijf geeft verder geen vergelijking met een jaar geleden. Auto1 Groep mikt nu voor heel 2021 op een omzet van tussen de 3,8 en 4,2 miljard euro.

Groei

CEO en mede-oprichter Christian Bertermann: “Sinds onze succesvolle beursintroductie in februari hebben we ons gericht op het realiseren van onze belangrijkste doelen voor 2021. Ik ben erg trots op de vooruitgang die we ondanks de aanhoudende lockdowns op veel markten hebben geboekt. Onze kwartaalcijfers laten opnieuw een gezonde groei zien. We zijn vooral blij te zien dat ons Autohero-retailaanbod zo goed wordt opgepakt. Gezien deze cijfers zijn we erg optimistisch voor de komende maanden.’’

Lees ook:
Auto1 Groep weet verlies terug te dringen

Autohero verkoopt 87 procent meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Autohero verkoopt 87 procent meer auto’s

Het op consumenten gerichte platform Autohero heeft in het eerste kwartaal 7.815 gebruikte auto’s kunnen verkopen. Dat is 87 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal. Eigenaar Auto1 groep verkocht daarnaast 122.722 auto’s via haar groothandelskanaal Auto1.com, een toename met negen procent op kwartaalbasis.

De Duitse groep, ook eigenaar van wijkopenautos.nl, haalde een kwartaalomzet van 900 miljoen euro vergeleken met 779 miljoen in de laatste drie maanden van 2020. Daarop werd nog wel een verlies geleden van 14 miljoen euro terwijl dat een kwartaal eerder nog 22 miljoen bedroeg. Het sinds kort beursgenoteerde bedrijf geeft verder geen vergelijking met een jaar geleden. Auto1 Groep mikt nu voor heel 2021 op een omzet van tussen de 3,8 en 4,2 miljard euro.

Groei

CEO en mede-oprichter Christian Bertermann: “Sinds onze succesvolle beursintroductie in februari hebben we ons gericht op het realiseren van onze belangrijkste doelen voor 2021. Ik ben erg trots op de vooruitgang die we ondanks de aanhoudende lockdowns op veel markten hebben geboekt. Onze kwartaalcijfers laten opnieuw een gezonde groei zien. We zijn vooral blij te zien dat ons Autohero-retailaanbod zo goed wordt opgepakt. Gezien deze cijfers zijn we erg optimistisch voor de komende maanden.’’

Lees ook:
Auto1 Groep weet verlies terug te dringen