De Autosalon van Genève, het toonaangevende evenement op de Europese auto-agenda, is twee jaar niet doorgegaan. Dat is niet alleen te wijten aan corona maar ook aan het feit dat steeds minder grote autofabrikanten nog nut zien in dergelijke grote en vooral kostbare evenementen. Toch hoopt de Geneva International Motor Show volgend jaar de 91e editie te organiseren.

Negen maanden

“We hebben nog maar negen maanden voordat de GIMS de tentoonstellingshalen in Palexpo weer gaat verlichten. Gezien die snel nadere datum nodigen we exposanten uit om zich te registreren en te beginnen met de planning van de belangrijkste stands op hun marketing agenda,’’ aldus GIMS in de aankondiging.

Nieuw concept

Die show wordt dan wel gehouden in een nieuw concept, voegt CEO Sandro Mesquita daar aan toe: “We hopen echt dat de gezondheidssituatie en de daarmee gepaarde gaande overheidsregels het mogelijk maken om de show weer tot leven te brengen.’’ Het evenement trok in het verleden in ‘normale’ jaren meer dan 600.000 bezoekers en 10.000 journalisten naar de Zwitserse stad.

Lees ook:
‘In 2021 geen Autosalon van Genève’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding