Kwaliteitsonderzoek 

Uit het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek van J.D. Power, een in Californië gevestigd marktonderzoeksbureau, blijkt dat Chinese automobilisten die in een auto uit eigen land rijden gemiddeld 131 mankementen per 100 auto´s melden. Bij auto´s van buitenlandse makelij is dat 95 per 100 auto´s. Dat is weliswaar het kleinste verschil in de zeven jaar dat het onderzoek wordt uitgevoerd, maar is tegelijk nog altijd voldoende om altijd al wantrouwende Chinese autorijders er van te overtuigen dat ze waar mogelijk toch maar beter een buitenlandse auto moeten aanschaffen.

Marktaandeel gedaald 

Volgens de China Association of Automobile Manufacturers is het marktaandeel van de binnenlandse merken dan ook gedaald van 25 procent een jaar of vijf geleden naar net 20 procent nu. De vraag is daarmee of de grote autobouwers uit China in de nabije toekomst de concurrentie op de wereldwijde markt aan kunnen, concludeert The Financial Times die het onderzoek publiceerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding