Nieuwe APK-regelgeving ingevoerd per 20 mei

Vanaf 20 mei wordt de nieuwe APK-regelgeving ingevoerd. Alle voertuigbezitters hebben met een APK-keuring te maken: het is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg.

Dat meldt de RDW op haar website. Door de aanpassing in de regelgeving kijken APK-keurmeesters naar nog meer punten op het gebied van milieu en vooral veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan controle op waarschuwingslampjes op uw dashboard (stabiliteitscontrole, bandenspanning, elektronische stuurbekrachtiging, abs, ebs, airbag, eCall), controle op afstelling mistvoorlicht, roetfiltercontrole en de eisen voor een waterstofinstallatie.

De RDW brengt APK-keurmeesters op de hoogte zodat zij ieder voertuig vanaf 20 mei volgens de nieuwe regelgeving kunnen keuren.

Begin deze week kwam de APK in opspraak door een televisie-uitzending van consumentenprogramma Radar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe APK-regelgeving ingevoerd per 20 mei - Automobielmanagement.nl

Nieuwe APK-regelgeving ingevoerd per 20 mei

Vanaf 20 mei wordt de nieuwe APK-regelgeving ingevoerd. Alle voertuigbezitters hebben met een APK-keuring te maken: het is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg.

Dat meldt de RDW op haar website. Door de aanpassing in de regelgeving kijken APK-keurmeesters naar nog meer punten op het gebied van milieu en vooral veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan controle op waarschuwingslampjes op uw dashboard (stabiliteitscontrole, bandenspanning, elektronische stuurbekrachtiging, abs, ebs, airbag, eCall), controle op afstelling mistvoorlicht, roetfiltercontrole en de eisen voor een waterstofinstallatie.

De RDW brengt APK-keurmeesters op de hoogte zodat zij ieder voertuig vanaf 20 mei volgens de nieuwe regelgeving kunnen keuren.

Begin deze week kwam de APK in opspraak door een televisie-uitzending van consumentenprogramma Radar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding