Dat blijkt uit het Milieuverslag 2004 van ARN. Vorig jaar is 85,4 procent van het gewicht van de afgedankte auto’s gerecycled. Het aantal afgedankte auto’s nam af met zes procent ten opzichte van 2003. Dat kwam mede door de enorm toegenomen export van gebruikte wagens. De gemiddelde leeftijd van gedemonteerde autowrakken nam in 2004 opnieuw toe: 15,3 jaar ten opzichte van 14,9 jaar in 2003. De recycling van autowrakken wordt in Nederland gefinancierd met de verwijderingsbijdrage. Dat bedrag van 45 euro werd in 2004 geïnd voor ruim 630.000 personenauto’s en lichte bedrijfswagens. 579.000 auto’s kwamen via de importeurs op de Nederlandse markt. De rest vond via parallelimport zijn weg naar Nederland. De opbrengsten van de Stichting Auto & Recycling bestonden in 2004 voor het grootste deel uit de inning van de verwijderingsbijdrage. Het gehele milieuverslag van ARN is online beschikbaar op http://www.arn.nl/milieuverslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding