Koelsysteem voor Run Flat banden

Bridgestone heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de toepasbaarheid van Run Flat banden sterk verbetert.

Run Flat banden maken het mogelijk om nog een bepaalde afstand af te leggen met een matige snelheid als de druk is afgenomen. De uitdaging was om de hitte te minimaliseren die vrijkomt wanneer de wang van de band vervormt als gevolg van de lage druk. De nieuwe technologie ‘Cooling Fin’ maakt daarvoor gebruik van verstoring van de luchtstroom: uitstulpingen in de wang van de band zorgen ervoor dat de wang optimaal wordt gekoeld. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk ook Run Flat banden te ontwikkelen voor bepaalde suv’s, crossovers, ruimtewagens en grote personenauto’s. Run Flat banden met wangen van versterkt rubber waren alleen geschikt voor personenauto’s. Bridgestone heeft inmiddels patent aangevraagd op de technologie. In de toekomst kan deze technologie naar verwachting worden uitgevoerd met lichtere rubberen versterkingen zodat het totaalgewicht kan worden gereduceerd en het comfort tijdens het rijden toeneemt. Bridgestone blijft daarnaast onderzoek verrichten naar nieuwe mogelijkheden zodat cooling fin uiteindelijk kan worden toegepast op andere banden. De vinding zal door Bridgestone worden gepresenteerd op wetenschappelijke congressen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Koelsysteem voor Run Flat banden - Automobielmanagement.nl

Koelsysteem voor Run Flat banden

Bridgestone heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de toepasbaarheid van Run Flat banden sterk verbetert.

Run Flat banden maken het mogelijk om nog een bepaalde afstand af te leggen met een matige snelheid als de druk is afgenomen. De uitdaging was om de hitte te minimaliseren die vrijkomt wanneer de wang van de band vervormt als gevolg van de lage druk. De nieuwe technologie ‘Cooling Fin’ maakt daarvoor gebruik van verstoring van de luchtstroom: uitstulpingen in de wang van de band zorgen ervoor dat de wang optimaal wordt gekoeld. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk ook Run Flat banden te ontwikkelen voor bepaalde suv’s, crossovers, ruimtewagens en grote personenauto’s. Run Flat banden met wangen van versterkt rubber waren alleen geschikt voor personenauto’s. Bridgestone heeft inmiddels patent aangevraagd op de technologie. In de toekomst kan deze technologie naar verwachting worden uitgevoerd met lichtere rubberen versterkingen zodat het totaalgewicht kan worden gereduceerd en het comfort tijdens het rijden toeneemt. Bridgestone blijft daarnaast onderzoek verrichten naar nieuwe mogelijkheden zodat cooling fin uiteindelijk kan worden toegepast op andere banden. De vinding zal door Bridgestone worden gepresenteerd op wetenschappelijke congressen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding