Autoactiviteiten Lasaulec naar Sator-dochters

Kroymans Corporation brengt in de loop van volgend jaar de automotive activiteiten van Lasaulec onder bij dochteronderneming Sator.

Aan Sator vervolgens de taak om ze elders binnen Kroymans’ automaterialengrossiers te stallen. Lasaulec zelf gaat zich met zijn producten geheel richten op het industriële marktsegment. Kroymans Corporation plaatst het plan in het kader van een strategisch proces met de divisie Automotive Supply. Doel van de splitsing is Lasaulec sterker te maken in het segment waar zijn wortels liggen, de distributie naar industriële afnemers. Aangezien de huidige marktsituatie volgens Kroymans verschillende eisen stelt aan leveranciers in de automotive en industrie, zou het beter zijn om beide segmenten voortaan gescheiden te bedienen. Lasaulec maakt sinds 2004 deel uit van Kroymans Corporation. De importactiviteiten van de divisie Automotive Supply werden een jaar later gebundeld in Sator-ondernemingen als Van Heck, Nipparts, Havam, Harrems Tools en Interpieces. De voorgenomen koerswijziging moet op termijn uitmonden in een concreet actieplan, dat zal worden voorgelegd aan de diverse ondernemingsraden en vakbonden. Adriaan Roggeveen, algemeen directeur van Sator, spreekt van “een belangrijke strategische keuze, waarmee duidelijk wordt aangegeven dat Kroymans Corporation een grote toekomst ziet voor Havam en Van Heck als toeleverancier van de zelfstandige groothandel in automaterialen. Hierbij ontstaat ook meer duidelijkheid tussen deze laatste groep en Lasaulec met haar eigen netwerk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoactiviteiten Lasaulec naar Sator-dochters - Automobielmanagement.nl

Autoactiviteiten Lasaulec naar Sator-dochters

Kroymans Corporation brengt in de loop van volgend jaar de automotive activiteiten van Lasaulec onder bij dochteronderneming Sator.

Aan Sator vervolgens de taak om ze elders binnen Kroymans’ automaterialengrossiers te stallen. Lasaulec zelf gaat zich met zijn producten geheel richten op het industriële marktsegment. Kroymans Corporation plaatst het plan in het kader van een strategisch proces met de divisie Automotive Supply. Doel van de splitsing is Lasaulec sterker te maken in het segment waar zijn wortels liggen, de distributie naar industriële afnemers. Aangezien de huidige marktsituatie volgens Kroymans verschillende eisen stelt aan leveranciers in de automotive en industrie, zou het beter zijn om beide segmenten voortaan gescheiden te bedienen. Lasaulec maakt sinds 2004 deel uit van Kroymans Corporation. De importactiviteiten van de divisie Automotive Supply werden een jaar later gebundeld in Sator-ondernemingen als Van Heck, Nipparts, Havam, Harrems Tools en Interpieces. De voorgenomen koerswijziging moet op termijn uitmonden in een concreet actieplan, dat zal worden voorgelegd aan de diverse ondernemingsraden en vakbonden. Adriaan Roggeveen, algemeen directeur van Sator, spreekt van “een belangrijke strategische keuze, waarmee duidelijk wordt aangegeven dat Kroymans Corporation een grote toekomst ziet voor Havam en Van Heck als toeleverancier van de zelfstandige groothandel in automaterialen. Hierbij ontstaat ook meer duidelijkheid tussen deze laatste groep en Lasaulec met haar eigen netwerk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding