NAP Check 'weergaloos succes'

Binnen drie dagen 2.260 unieke bezoekers: de interactieve NAP Check is “een weergaloos succes”, vindt de Stichting Nationale Auto Pas.

Sinds begin deze week kunnen consumenten via internet de kilometerstand van gebruikte auto’s controleren, door een aanvraag in te sturen voor een NAP Check. Ook autobedrijven en -handelaren hebben het nieuwe systeem ontdekt, stelt de stichting. Kleurt het ‘verkeerslicht’ groen, dan is de stand logisch verklaarbaar. Rood staat voor onlogisch (terugdraaien van de teller of trendbreuk) en oranje betekent dat onvoldoende gegevens bekend zijn. Behalve de kilometerstand kan ook online worden onderzocht of de auto als vermist te boek staat. Deze optie is tot nu toe door 1.274 bezoekers geraadpleegd. Kostte de papieren versie van de kilometerinformatie ongeveer acht euro, de inhoudelijk gelijkwaardige NAP Check kost 2,95 euro. Wie de uitgebreide variant wil, waarbij ook het gestolen-autoregister van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) wordt geraadpleegd, moet 4,95 euro aftikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

NAP Check 'weergaloos succes' - Automobielmanagement.nl

NAP Check 'weergaloos succes'

Binnen drie dagen 2.260 unieke bezoekers: de interactieve NAP Check is “een weergaloos succes”, vindt de Stichting Nationale Auto Pas.

Sinds begin deze week kunnen consumenten via internet de kilometerstand van gebruikte auto’s controleren, door een aanvraag in te sturen voor een NAP Check. Ook autobedrijven en -handelaren hebben het nieuwe systeem ontdekt, stelt de stichting. Kleurt het ‘verkeerslicht’ groen, dan is de stand logisch verklaarbaar. Rood staat voor onlogisch (terugdraaien van de teller of trendbreuk) en oranje betekent dat onvoldoende gegevens bekend zijn. Behalve de kilometerstand kan ook online worden onderzocht of de auto als vermist te boek staat. Deze optie is tot nu toe door 1.274 bezoekers geraadpleegd. Kostte de papieren versie van de kilometerinformatie ongeveer acht euro, de inhoudelijk gelijkwaardige NAP Check kost 2,95 euro. Wie de uitgebreide variant wil, waarbij ook het gestolen-autoregister van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) wordt geraadpleegd, moet 4,95 euro aftikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding