Dat is in de Tohoku-regio in het oosten van Japan. Er wordt een nieuw bedrijf opgericht, Denso East Japan Corporation, waarmee een investering van 2,6 miljard yen is gemoeid (ruim zestien miljoen euro). Het bedrijf moet begin 2010 operationeel zijn. Denso verwacht dat tot 2015 nog eens zestien miljard yen (een kleine honderd miljoen euro) moet worden geïnvesteerd en verwacht in datzelfde jaar een omzet te halen van zo’n dertig miljard yen (186 miljoen euro). De nieuwe onderneming kan worden beschouwd als een uitbreiding van de capaciteit. Nu werknemers in Nagoya steeds duurder worden, vestigen steeds meer afnemers van Denso nieuwe fabrieken in het noorden en in de regio’s Tohoku en Kanto. Als toeleverancier zit Denso dicht bij zijn afnemers. De start van een onderneming daar is een logisch gevolg, te meer omdat daar nog goedkopere arbeidskrachten te vinden zijn. Denso heeft wereldwijd 112 duizend werknemers in 32 landen inclusief Japan.