Turbomotor op aardgas bij VW

Volkswagen komt met TSI Ecofuel, dat is een turbomotor op aardgas.

Tot op heden wordt aardgas als brandstof voor personenauto’s alleen nog toegepast in natuurlijk aanzuigende motoren. Maar eind van dit jaar komt daar verandering in, want dan komt Volkswagen met de Passat 1.4 TSI EcoFuel op de markt. Dat is een motor met turbo. Hij is 110 kW (150 pk) sterk en levert een maximum koppel van 220 Nm bij slechts 1.500 tpm. De 1.4 TSI EcoFuel verbruikt 5,2 kg aardgas per 100 kilometer en heeft een CO2 uitstoot van minder dan 140 gram per km, wat voor een flinke auto in het D-segment als goed mag worden beschouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Turbomotor op aardgas bij VW - Automobielmanagement.nl

Turbomotor op aardgas bij VW

Volkswagen komt met TSI Ecofuel, dat is een turbomotor op aardgas.

Tot op heden wordt aardgas als brandstof voor personenauto’s alleen nog toegepast in natuurlijk aanzuigende motoren. Maar eind van dit jaar komt daar verandering in, want dan komt Volkswagen met de Passat 1.4 TSI EcoFuel op de markt. Dat is een motor met turbo. Hij is 110 kW (150 pk) sterk en levert een maximum koppel van 220 Nm bij slechts 1.500 tpm. De 1.4 TSI EcoFuel verbruikt 5,2 kg aardgas per 100 kilometer en heeft een CO2 uitstoot van minder dan 140 gram per km, wat voor een flinke auto in het D-segment als goed mag worden beschouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding