Tijdens de eerste presentatie voor ruim honderd toeleveranciers in de RAI gaf de Tentoonstelling Commissie aan goed naar de leden te hebben geluisterd. Betere horeca, lagere kosten en meer nieuws op de beurs. Na de bijeenkomst werden de eerste vierkante meters verkocht. AutovakRAI gaat hapjes en drankjes voor bezoekers en standhouders serveren,er komen vier beursdagen en drie kant-en-klare standmogelijkheden, er zijn 250 relatiekaarten voor de exposant en een duidelijke positionering als de nationale beurs op dit gebied. Voorzitter van de TC Gertjan Sluijter en zijn medebestuursleden hebben goed om zich heen gekeken. Vooral de succesvolle beurzen in Hardenberg en Gorinchem zijn een inspiratiebron geweest. Zo is de roep om een brede en kwalitatief goede catering voor bezoeker en deelnemer nu gehonoreerd. “Wij zijn ook een pilot voor de RAI. We hebben alle vertrouwen dat de kwaliteit goed zal zijn. Daar hebben we ons van vergewist. ” De kosten voor het hapje en drankje wordt overigens wel omgeslagen in de vierkantemeterprijs. Gemiddeld rekent de organisatie ongeveer elf euro aan cateringkosten per bezoeker. Vier dagen beurs is volgens de deelnemers voldoende. Het weekeinde tijdens de vorige editie bleek qua bezoekersaantallen een drama en het weekend is dan ook gewist. Hoeveel bezoekers er worden verwacht wil en durft de TC niet noemen maar rond de dertigduizend (iets meer dan de vorige editie) is volgens een woordvoerder reëel en haalbaar. De AutovakRAI vindt van maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009 plaats. Meer hierover in AM nummer 9 van 9 mei.