TomTom HD Traffic is vanaf deze herfst beschikbaar in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en Nederland. Een abonnement op TomTom Live Services kost 9,95 per maand. Het navigatiebedrijf presenteerde donderdag tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn zijn nieuwe diensten en producten, zoals de TomTom GO x40 LIVE serie. Die extra diensten moeten de prijs van de navigatiesystemen wat hoog zien te houden, in tijden waarin stevige concurrentie de verkoopprijs van de apparatuur juist sterk doet dalen, aldus FEM Business. Daarnaast vormen dergelijke diensten, onder meer aangeboden via een abonnement, voor TomTom een extra bron van inkomsten.

 

Tijdens de beurs zei directeur Corinne Vigreux van TomTom te verwachten dat het bedrijf de doelstellingen voor 2008 haalt. Voor 2009 zal TomTom een vergelijkbare prestatie neerzetten, aldus Vigreux tegen persbureau Reuters.

De afzwakkende economie in de VS en in Europa zal het bedrijf nauwelijks raken, denkt zij. Wel zegt ze dat de detailhandel voorzichtig is in het opbouwen van voorraden in de aanloop naar Kerst en de eindejaarsverkopen.

 

Onder de noemer TomTom Live Services heeft TomTom een aantal diensten gebundeld waaronder ook het al bestaande TomTom HD Traffic, dat actuele informatie over de verkeerssituatie op de geplande route geeft.