Elektrische fietsen zijn booming. Voor het komende jaar wordt in Nederland een verkoop van 220 duizend à 250 duizend exemplaren verwacht. Kortom, een kansrijke markt. Probleem is echter het vervoer achter de auto. Op veel conventionele dragers passen niet eens elektrische fietsen. Daarnaast maakt het hogere gewicht deze nieuwe categorie tweewielers lastiger te tillen.

Twinny Load biedt hier de helpende hand, in samenwerking met fietsfabrikant Accell AM (o.a. Sparta). De in eigen beheer ontwikkelde, en inmiddels gepatenteerde, E-bikelift voorziet in een hefsysteem. Het is zowel handmatig als elektrisch te verstellen (bijv. met een accuboormachine). De eigenaar hoeft alleen maar de E-bikelift te laten dalen, zijn fiets(en) erop te rijden en vast te klikken, om vervolgens de drager weer omhoog te liften.

De E-bikelift kan twee elektrische fietsen van 28 kilo elk aan en blijft dan, inclusief zijn eigen gewicht, binnen de grens van 75 kilo kogeldruk. Verder heeft de E-Bikelift de eigenschappen in huis van de vorig jaar gepresenteerde nieuwe generatie Twinny Loads. Voor de autobranche fungeert ‘Hardenberg’ als première.