Op ’t Plein in Den Haag geeft weerman Piet Paulusma het startschot. De actie draait om een levensgroot ijsblok in de vorm van een Porsche, met daarin de sleutel van een échte Porsche. Met het startschot activeert Paulusma een klok die het aantal secondes weergeeft. Vanaf dat moment kan iedereen per sms laten weten op welk moment de sleutel de grond raakt door het smelten van het ijs. De winnaar krijgt een echte Porsche. Luisteraars kunnen via de webcam op www.q-music.nl het Q-ijsblok in de gaten houden.

Henk Kooijman, directeur van Autotaalglas Nederland: "Vrieskou verhoogt de kans dat een kleine beschadiging verergert of zelfs doorscheurt. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en stellen reparatie te lang uit."

Gedurende de actieperiode ontvangen bezoekers van een Autotaalglas-vestiging die een voorruitinspectie laten uitvoeren een IJspakket (ruitenontdooier, keyfinder en ijskrabber), op vertoon van hun bevestigings-sms, de Q-music actieadvertentie of een print van de internetactie.