Patricia de Wilde is als zelfstandig adviseur al jaren actief in de transport- en autobranche. In aansluiting op de koers die Stiba heeft uitgezet, zal zij zich richten op een strategische doorontwikkeling van de organisatie als belangenbehartiger voor de demontagebedrijven. Naast haar activiteiten als directeur van Stiba behoudt Patricia de Wilde haar adviesbureau en daaraan gerelateerde contacten met bestaande klanten.  

De Wilde (44) startte in 1997 als zelfstandig adviseur gestart met Bureau Qtrans BV. Door haar ervaring in de mobiliteitssector, meldt de website van Qtrans, richtten de werkzaamheden zich in eerste instantie met name op branchegerelateerde adviestrajecten. In de afgelopen tien jaar is Bureau Qtrans echter uitgegroeid tot een adviesbureau met diverse aandachtsgebieden. Een van de partijen waarmee "tot wederzijds voordeel" kennis wordt gedeeld, is de Bovag.

Ze volgt Guus van Dreven op, die met ingang van 1 januari 2009 overstapte naar Autoschade Herstel Groep Nederland (AHGN). Van Dreven was in het voorjaar van 2008 aangetreden bij Stiba.