Onafhankelijke testen door het Duitse TÜV Süd Automotive laten zien  dat de nieuwe Goodyear EfficientGrip zorgt voor een dertien procent lagere rolweerstand, een twee procent kortere remweg en een 1,9 procent lager brandstofverbruik. In aanvulling daarop laten door TÜV uitgevoerde langeduurtesten gunstige resultaten zien voor de slijtvastheid: een auto uitgerust met de nieuwe Goodyear EfficientGrip kan acht procent meer kilometers afleggen met de banden op de aangedreven assen en maar liefst vijftig procent meer met de banden op de niet-aangedreven assen. Dat meldt Goodyear.
Een lage rolweerstand is de belangrijkste kwaliteit voor een lager verbruik en dus voor een lagere CO2-uitstoot. Goodyear zegt geavanceerde materialen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van productietechnieken te gebruiken wat onder meer heeft geleid tot een tien procent lichtere band. Met meer dan dertig jaar ervaring als onderzoek- en testorganisatie in band- en wieltechnologie, is TÜV Süd Automotive een erkende onafhankelijke autoriteit voor het testen en certificeren van banden. http://www.goodyear.com/.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding