Het acquisitieproces begon in november 2008, toen het Russische moederbedrijf AVNV een wereldwijde inschrijving opende. Onder toezicht van het gerechtshof in Almelo zijn nu alle benodigde documenten ondertekend. AVNV verwierf Vredestein in 2005 en ging op 29 april van dit jaar failliet; Apollo Tyres Ltd. heeft nu een honderd procent belang in Vredestein Banden BV.

Het faillissement van AVNV zou geen negatieve gevolgen hebben gehad voor het in Enschede gevestigde VBBV. Het is nog steeds een winstgevend bedrijf, met een omzet in het kalenderjaar 2008 van ongeveer 307 miljoen euro.

De acquisitie versterkt de toekomstplannen van Apollo Tyres voor de Europese markt. Anderzijds geeft ze Vredestein de mogelijkheid om de afstand tot grotere spelers in dezelfde industrie te verkleinen. Te denken valt onder meer aan kosten, mensen, producten en toegang tot markten buiten de EU. Vredestein Banden blijft onder leiding van het huidige management. De komende maand wordt een integratieproces in gang gezet. De aandacht is vooral gericht op onderzoek en technologie, producten en merken, bedrijfsaankopen en financiën. Na afloop van dit proces start een gemeenschappelijk plan voor de korte en middellange termijn.