De technologie RunOnFlat banden is behoorlijk geëvolueerd sinds de eerste introductie. Goodyear’s nieuwe generatie RunOnFlat-banden biedt, volgens de fabrikant extra comfort, met een lage rolweerstand, die leidt tot een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Met RunOnFlat-banden zijn een reservewiel en het gereedschap om een wiel te verwisselen overbodig. Dat zorgt voor extra ruimte in de kofferbak en het bespaart gewicht, wat eveneens bijdraagt aan een lager verbruik.

Verschillende autofabrikanten breiden het veiligheidspakket van hun modellen uit met de bandentechnologie van Goodyear, die automobilisten en de inzittenden beschermt bij plotseling spanningsverlies. In 2008 verkocht Goodyear meer dan 2,5 miljoen banden met RunOnFlat-technologie, ondermeer aan automerken als Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari en Rolls-Royce. Momenteel is zeventig procent van de modellen van de BMW-groep uitgerust met deze speciale bandentechnologie.

De nieuwe Mercedes E-Klasse is uitgerust met een uitgebreid pakket van veiligheidsvoorzieningen, inclusief de optie voor Goodyear’s nieuwe generatie RunOnFlat Technologie. Mercedes-Benz onderscheidde recent de high performance zomerband Goodyear Eagle F1 Asymmetric RunOnFlat met het begeerde ‘Mercedes Original Extended’ kwaliteitsmerk. In dit geval staat Extended voor de RunOnFlat veiligheidscapaciteiten.

De reeks modellen die beschikbaar zijn met RunOnFlat-banden wordt de komende twee jaar uitgebreid met meer dan honderd nieuwe projecten. Daarnaast is Goodyear’s RunOnFlat-technologie ook leverbaar voor winter, all-season en SUV-series.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding