colette aan de Rue Saint Honoré in Parijs is een allesbehalve conventionele winkel. Al sinds de opening in 1997 onderscheidt colette zich door een brede collectie designerartikelen: van exclusieve mode via cosmetica tot boeken, muziek en elektronische gadgets. De ultra hippe concept store is niet alleen bekend geworden doordat het werk van beroemde designers in de collectie heeft, maar vooral ook door het feit dat het werk van jonge en talentvolle designers naar voren durft te schuiven. colette heeft op deze manier al voor verschillende ontwerpers de deuren naar internationale roem geopend.

De collectie van colette springt in het oog door het spraakmakende design, maar ook door zijn milieuvriendelijke karakter. smart heeft colette gevraagd een bij het merk passende accessoirecollectie te ontwerpen. colette schakelde daarop vijf designerlabels in. Niet alleen uit ‘traditionele’ designsteden als Parijs, New York en Berlijn, maar ook uit landen waar smart onlangs zijn entree maakte zoals Denemarken en Brazilië. Alle designhuizen kregen de opdracht om zich bij hun creaties te laten inspireren door de kernwaarden van smart: design, stadse mobiliteit en duurzaamheid. Alle artikelen uit de exclusieve collectie is dan ook gemaakt van recyclebare materialen. Sommige accessoires zijn zelfs gemaakt van gerecyclede grondstoffen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding