Het bedrijf is eigendom van Erwin Visser (46) en Frans Wiegmans (45), beide afkomstig van Turbo’s Hoet. Visser was daar de afgelopen drie jaar directeur, Wiegmans zwaaide er de scepter over de afdeling Turbo’s. Beide kunnen bogen op ruim 22 jaar ervaring in de wereld van turbo’s. "Het idee om voor onszelf te beginnen speelde al lang", zegt Visser. "Met onze ervaring en know how denken we een interessante nieuwe speler te zijn."

Turbo Direct BV is in Nederland de vijfde onafhankelijke partij in de markt voor turbo’s. Momenteel zijn in ons land circa 1,7 miljoen voertuigen met een turbo geregistreerd. Jaarlijks komen daar onder meer 125 duizend nieuwe turbo’s in dieselmotoren bij. Persoonlijk contact is één van de punten waarop de nieuwe onderneming zich wil onderscheiden. "De turbo heeft weinig geheimen voor ons, en we willen deze kennis graag met  onze klanten delen", aldus Frans Wiegmans. "We kunnen technische ondersteuning en adviezen geven, zodat de turbo bijvoorbeeld niet voor niets vervangen wordt. Bijna altijd ligt de oorzaak ergens anders. Ook geven we aan waar de klant naar moet kijken om verdere turboproblemen te voorkomen."

Turbo Direct BV heeft de meest courante modellen op voorraad en levert rechtstreeks aan het autobedrijf. De turbo’s zijn fabrieksnieuw, conform de policy van  Garrett, ’s werelds grootste aanbieder van turbo’s voor personenwagens. In 2004 bepaalde Garett dat zijn variabele turbo’s niet meer gereviseerd mogen worden. Visser: "Turbo Direct heeft deze policy doorgetrokken over de gehele lijn." Ook zelf ophalen in Almere (de vestiging ligt op 1 minuut van de A6) behoort tot de mogelijkheden. Hoewel de hoofdmoot van het programma gericht is op de autobranche bedienen Visser en Wiegmans ook industriële en maritieme klanten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding