"In Duitsland zijn we een hele grote en dat willen we in Nederland ook worden," zegt Benno Doldersum op de beurs, die vandaag zijn slotdag beleeft.

Wessels en Müller Automaterialen heeft in Duitsland 85 filialen en nagenoeg  volledige landelijke dekking. Eenzelfde doelstelling is er voor Nederland. Het grote distributiecentrum zit in Osnabrück. "Vlak aan de Nederlandse grens, met 160 duizend artikelen. In Lochem hebben we 25 duizend artikelen op voorraad. Levering just in time is ons motto."

WM staat voor de eerste keer op Autoprof. Het bedrijf is pas sinds januari in Nederland gevestigd. WM zegt alles in huis te hebben voor de garagist. "Onderdelen, werkplaatsuitrustingen, gereedschappen, accessoires, noem maar op. Maar ook de diensten nemen een belangrijke plaats in." Zo is de technische databank een derde groter dan die van TecDoc, aldus de flyer. Doldersum spreekt van "zevenduizend motorcodes, vijftigduizend technische tekeningen en afbeeldingen."

Hij gelooft heilig in de mogelijkheden in Nederland. "We hebben drie jaar vanuit Gronau de Nederlandse markt gepolst. Nu wagen we de sprong."