In zes van die tien gevallen gaat het om goedkope, in China geproduceerde banden. De bond constateert dat tot dusver ieder jaar goedkope Chinese banden slecht scoren, ongeacht het merk dat wordt getest. Ook vindt ze het opmerkelijk dat vier van de zes geteste Chinese banden zijn voorzien van een zogenoemde M+S (modder en sneeuw) markering op de wang – hoewel de profilering en eigenschappen duidelijk maken dat het pure zomerbanden zijn. Toepassing van de M+S markering (vermoedelijk om een lagere snelheidscodering aan te kunnen brengen) vindt de ANWB misleidend voor de consument. Deze banden beschikken immers niet over wintereigenschappen.

Dit jaar zijn de bandenmaten 185/65 R 15 en 225/45 R 17 onder de loep genomen. In beide geteste bandenmaten verdienen vijf banden de hoogste aanbeveling ‘goed en zeer aan te raden’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding