Sport Auto kiest voor Bridgestone Potenza

Enkele weken na de introductie in Europa is Bridgestone’s nieuwe topband, de
Ultra High Performance Potenza S001, uitgeroepen tot winnaar van Sport Auto’s zomerbandentest 2010.

"Maatstaf voor natte weersomstandigheden en testwinnaar", aldus Sport Auto.

Het Duitse sportautomagazine koos de S001 uit elf toonaangevende UHP-banden, omdat deze band de "maatstaf voor natte weersomstandigheden" is en vanwege zijn "uitgebalanceerde rijgedrag en beste resultaten bij aquaplaning en handling".

De test werd uitgevoerd met 235/35 R19 ZR banden, gemonteerd op een Ford Focus RS. Bij de test werd gekeken naar alle prestaties onder droge en natte weersomstandigheden, waaronder – voor het eerst – ook duurzaamheid. Die werd beoordeeld op basis van de continuïteit van de prestaties over tien ‘droge’ testronden. Het oordeel van Sport Auto over de S001: "Zeer aanbevelenswaardig" en "algemeen testwinnaar".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sport Auto kiest voor Bridgestone Potenza - Automobielmanagement.nl

Sport Auto kiest voor Bridgestone Potenza

Enkele weken na de introductie in Europa is Bridgestone’s nieuwe topband, de
Ultra High Performance Potenza S001, uitgeroepen tot winnaar van Sport Auto’s zomerbandentest 2010.

"Maatstaf voor natte weersomstandigheden en testwinnaar", aldus Sport Auto.

Het Duitse sportautomagazine koos de S001 uit elf toonaangevende UHP-banden, omdat deze band de "maatstaf voor natte weersomstandigheden" is en vanwege zijn "uitgebalanceerde rijgedrag en beste resultaten bij aquaplaning en handling".

De test werd uitgevoerd met 235/35 R19 ZR banden, gemonteerd op een Ford Focus RS. Bij de test werd gekeken naar alle prestaties onder droge en natte weersomstandigheden, waaronder – voor het eerst – ook duurzaamheid. Die werd beoordeeld op basis van de continuïteit van de prestaties over tien ‘droge’ testronden. Het oordeel van Sport Auto over de S001: "Zeer aanbevelenswaardig" en "algemeen testwinnaar".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding