Alle banden die in de test het predikaat ‘slecht’ ontvingen waren van Chinese origine. Ze leverden "catastrofale prestaties". De Star Performer Winter en de Westlake SW601 Snowmaster kwamen bij een noodstop bij honderd kilometer per uur op nat asfalt 18, respectievelijk 22 meter later tot stilstand dan de beste vergelijkingsband. Op het moment waarop deze referentie al stilstond, waren de Star en Westlake nog onderweg – met een snelheid van 46,5 respectievelijk 52,2 kilometer per uur.

Ook opvallend: van de in totaal 28 geteste modellen, dus ook de niet-Chinese merken, kreeg geen enkele winterband het stempel "zeer goed".

Meer hierover in de komende AM (1 oktober). 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding