ADL is bekend met zijn merk Blue Print. Het bedrijf ontstond in 1988 na een management buy-out uit de Mazda-organisatie. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot belangrijke leverancier in de onafhankelijke vervangingsmarkt voor Japanse, Koreaanse en Amerikaanse voertuigtypen. Het merk Blue Print bestaat sinds 1994.

De nieuwe Duitse eigenaar bezit sinds 4 januari honderd procent van de aandelen en is daarmee de nieuwe eigenaar – inclusief de vestigingen in Portugal, Spanje en Italië. De bedrijfsleiding en het managementteam van ADL blijven fungeren: enkel voorzitter en hoofdeigenaar Chris Jeffries neemt na 27 jaar afscheid.

Febi-bilstein levert onderdelen voor personenwagens, vrachtwagens en aanhangwagens. Het bedrijf levert aan meer dan 130 landen en bereikte in 2010 een groepsomzet van meer dan driehonderd miljoen euro.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding