Dat wordt duidelijk uit de antwoorden die zij gaf op vragen van de kamerleden Monasch en Van Dekken (beide PvdA) naar de mogelijke verplichtstelling van winterbanden voor professioneel personenvervoer. Vereniging RAI laat weten dat de vragen werden gesteld naar aanleiding van een artikel in de media over een ongeval bij de plaats Erica met een personenbusje dat niet van winterbanden was voorzien. 

De minister heeft kennis genomen van het ongeval, maar ziet hierin geen reden om winterbanden verplicht te stellen. Wel wijst zij op het handboek ‘professioneel aanbesteden’, waarin de aanbeveling van winterbanden is opgenomen als belangrijk veiligheidsaspect. De minister stelt dat haar beleid erop is gericht dat elke weggebruiker zelf de verantwoordelijkheid moet nemen voor de eigen veiligheid. Ze raadt het gebruik van winterbanden aan opdrachtgevers van professioneel personenvervoer wel sterk aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding