Om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden, komt er een nieuwe fabriek bij in China (Nanjiing). Vanaf september 2012 moet die jaarlijks goed zijn voor zo’n tachtig miljoen remvoeringen. Tegelijk verrijst hier een nieuw ontwikkelcentrum van Bosch, inclusief testfaciliteiten op het gebied van remmenonderdelen voor de aftermarket.

Daarnaast gaan de bestaande productiefaciliteiten in eigen land, Mexico en China een stevig tandje bijschakelen, waarbij het op jaarbasis eveneens gaat om vele miljoenen extra remmensets. Bosch-dochter Buderus Guss GmbH in de deelstaat Hessen (Breidenbach) gaat zijn gieterij fors uitbreiden. Hoewel deze fabriek remschijven vervaardigt voor de eerste montage zal volgens Bosch ook de handel profiteren van de extra productie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding