Volgens Michelin is dat nodig gezien de sterk gestegen kosten van de belangrijkste grondstoffen. Vrachtwagenbanden worden zeven procent duurder, banden voor tractoren zes procent. De prijs van banden voor wegenbouwmachines en dergelijke voertuigen gaat met acht procent omhoog terwijl die verhoging al op 1 juni ingaat.
Michelin heeft net twee weken geleden laten weten dat de omzet in het eerste kwartaal 28 procent hoger lag dan vorig jaar. ‘’De verkopen liggen op een historisch hoog niveau”, werd daarbij gesteld. Op grond daarvan heeft het bandenbedrijf de verwachtingen voor heel 2011 flink naar boven bijgesteld. Bij die gelegenheid liet Michelin ook weten dat de duurdere inkoop haar op jaarbasis 1,8 miljard euro kost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding