De onderdelen (stuurpompen, stuurhuizen, stuurkolommen, cilinderkoppen – benzine – en turbo’s) dragen de naam Green, bekend van de motorblokken en versnellingsbakken. Voor (zeer) jonge auto’s zijn deze delen volgens Mijngrossier.nl via het dealerkanaal niet of zeer moeilijk te verkrijgen. Mijngrossier.nl levert bijvoorbeeld turbo’s voor de Opel Astra J (2010), de Peugeot 308 1.6 HDiF (2010), de BMW 3-serie E90 (2010) of de Skoda Yeti (2010).

Het Green-pakket bestaat uit "gloednieuwe of uitstekend gereviseerde" originele onderdelen. De garantie is minimaal vergelijkbaar met de condities van andere vervangingsdelen. Green is daarmee volgens Mijngrossier.nl "feitelijk een kwaliteitskeurmerk voor alternatieve onderdelen dat Europees gedragen en herkenbaar is."

Een belangrijk deel van de Green-producten is afkomstig van onder meer voorloopauto’s, researchprojecten en overstocks van fabrikanten en toeleveranciers. De gereviseerde onderdelen zijn afkomstig van zeer jonge auto’s. Aangezien bij revisies soms ook modificaties worden toegepast, levert een Green-revisie "in sommige gevallen zelfs een beter dan nieuw product op." Via het kenteken zijn alle onderdelen voor de betreffende auto te vinden in mijngrossier.nl. Green-producten zijn te herkennen aan het Green-logo; de groene kikker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding